вівторок, 15 вересня 2020 р.

 #Даніель_Дефо_360р_від_дня_народження

Книжкова виставка-інсталяція КЗ «Ходорівська міська публічна бібліотека» приурочена 360-ій річниці з дня народження Данієля Дефо.

Майбутній видатний англійський письменник, засновник європейського реалістичного роману нового часу Данієль Дефо народився в Лондоні у 1660 році.
Письменник народився в сім'ї успішного торговця. У молоді роки займався підприємництвом, багато мандрував Європою. У 1697 розпочав літературну діяльність як журналіст і публіцист памфлетом «Нариси проектів», у якому пропонував ряд політичних та економічних реформ.
У багатьох творах Данієль Дефо захищав інтереси пуританської буржуазії, проте часто піднімався до загальнодемократичних ідей (стаття «Клопотання вбогої людини», 1698 р.). Виступав проти зарозумілості дворян (віршована сатира «Чистокровний англієць», 1701 р.).
Всесвітню славу письменник здобув романом «Життя й незвичайні та дивовижні пригоди Робінзона Крузо» (1719 р.). Також відомими романами письменника є «Капітан Сінглтон» (1720 р.), «Історія полковника Джека», «Молль Флендерс» (обидва — 1722 р.), «Роксана» (1724 р.) та ін.
Найбільший вплив на світову культуру мав роман Д. Дефо «Життя й незвичайні та дивовижні пригоди Робінзона Крузо», який викликав численні наслідування й переробки. Письменнику було 59 років, коли він видав свій роман "Життя і дивовижні пригоди Робінзона Крузо". Розповідь у творі ведеться від першої особи, від особи Робінзона. Це надає зображенню ілюзії повної вірогідності. Через коротку преамбулу, що знайомить нас із біографічними даними героя, його морськими подорожами і, нарешті, описом бурі, в якій загинув корабель і вся команда, ми разом з героєм потрапляємо на безлюдний острів.
Крок за кроком разом з Робінзоном Крузо, впадаючи у відчай і знаходячи сили для життя в нових умовах, ми стаємо свідками народження нового світу.
Cюжет роману був популярний серед кінематографістів, аніматорів і на телебаченні. В різні роки до нього зверталися кіно- і телемитці з Італії, Чехословаччини, Франції, США тощо. А в 1972 році на Одеській кіностудії С. Говорухіним було знято за романом художню стрічку «Життя та дивовижні пригоди Робінзона Крузо».

Помер знаменитий автор "Робінзона", легенда англійської літератури 26 квітня 1731 року.

Світлина від Бібліотеки Для Дорослих Ходорів.
Світлина від Бібліотеки Для Дорослих Ходорів.

 #Культура_вітає_Ходорівську_ОТГ #Бібліотеки_Громаді


 #Стара_фотографія_розповідає

КЛУБ ЦУКРОВИКІВ

Світлина від Бібліотеки Для Дорослих Ходорів.

 #Всеукраїнська_акція_СОНЯХ" до Дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Світлина від Бібліотеки Для Дорослих Ходорів.
Світлина від Бібліотеки Для Дорослих Ходорів.

ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 м.Ходорів

спільно з КЗ «Ходорівська міська публічна бібліотека» провели захід (інтерв'ю-діалог) до вшанування 164-Ї річниці з Дня народження ІВАНА ЯКОВИЧА ФРАНКА.