пʼятниця, 15 грудня 2023 р.

 Бесіда-візитка «Польська полиця в Україні» у КЗ «Ходорівська міська публічна бібліотека»

💙💛
Учні 9 класу ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 2 м. Ходорова спільно із вчителем польської мови Khrystyna Svitlytska мали можливість ознайомитись із новинками польських авторів, перекладених українською мовою 🇺🇦
Щиро дякуємо Українському інституту книги за можливість стати бібліотекою-учасником проєкту "Польська полиця в Україні" та отримати 20 нових книжкових видань.
Проєкт #Польська_полиця_в_Україні реалізується Українським інститутом книги (Український інститут книги) спільно з Інститутом книги у Польщі (Instytut Książki) та за підтримки Міністерства культури та національної спадщини Польщі.



 Творча зустріч «Жінка, котра лікує словом» у КЗ «Ходорівська міська публічна бібліотека» із нашою землячкою, талановитою поетесою, авторкою поетичних збірок Галиною Охоцькою.

Її твори піднімають душу до молитви, вчать високої християнської моралі та українського патріотизму.
Творам сакральної тематики великою мірою притаманні сталі ключові слова - Віра, Надія, Любов, Серце, Душа… Звідси, власне, і назви збірок «Вірю, надіюсь, люблю», «Від серця до серця», «Допоки в серці Бог та Україна».
Щиро дякуємо за простодушну, лагідну, добру атмосферу, яку створила поетеса у бібліотеці 💙💛




чудову зустріч💙💛

 Творча зустріч із львівською письменницею Галиною Козак – авторкою драматичних повістей «Таємниця», «Не заблукати в мережі», «Дорога терном заросла», у яких вона звертається до болючих тем заробітчанства, стосунків із токсичними людьми, проблеми прощення, зради тощо.

У КЗ «Ходорівська міська публічна бібліотека» Галина Козак презентувала історичну повість «Вигнанці», яка присвячена виселенню західних українців у Сибір після Другої світової війни. У творі письменниця змальовує складні міжособистісні стосунки, приниження, якого зазнавали виселенці до Сибіру. Цю історію авторка знає не тільки з книжок, а й з болючого досвіду власної родини.
Душевна атмосфера, яка панувала в бібліотеці, запамʼятається надовго. Пісні, які співали всі разом, обʼєднали дух патріотизму та поєднали минуле і сьогодення.💙💛