пʼятниця, 21 лютого 2020 р.


Зустріч-спомин "Реквієм Небесній Сотні" у КЗ "Ходорівська міська публічна бібліотека". Щиро дякуємо Ходорівській дитячій школі мистецтв ім.Б.-Ю.Янівського, директору Народного дому с.Вовчатичі та учасникам Майдану. Пам'ятаємо...



























середа, 19 лютого 2020 р.


Письмовий діалог учнів ЗЗСО І-ІІІ ст. №3 імені Героя України Романа Точина з у часниками Майдану у КЗ "Ходорівська міська публічна бібліотека".



Сьогодні від нашого покоління в цілому і кожного з нас зокрема ,залежить чи звучатиме гордо й могутньо ім`я України. Людей, які люблять свій край,свою Батьківщину, захищають нас від усякого зла, ризикуючи своїм життям заради щасливого майбутнього України, називають патріотами.
Саме таким людям була присвячена патріотична абетка «Україна – країна Героїв»,що проводилася в дитячому секторі КЗ «Ходорівська міська публічна бібліотека».
На захід завітали вихованці старшої групи ЗДО «Ромашка»(завідувач Н.І. Максимова, вихователь І.Б. Макух , психолог О.І.Кузик.).
Дошкільнята дізнались про подвиг Героїв Небесної Сотні,які ціною свого життя змінили історію України , і найголовніше - власноруч підготували патріотичні пам`ятки української символіки учасникам Майдану.
Слава Україні! Героям слава!







понеділок, 17 лютого 2020 р.

У Міжнародний день дарування книг до нас завітали наші любі читачі з подарунками, а натомість отримали від нас позитивні емоції😀
Щиро дякуємо усім!!!🙂







Світлина від Бібліотеки Для Дорослих Ходорів.

вівторок, 11 лютого 2020 р.







Помер, як український патріот, хоча української крові в ньому не було жодної краплини. Помер, так і недочекавшись незалежності і свободи для народу, якого любив над усе на світі. А звали його Василь Вишиваний!

10 лютого 1895 року у містечку Пула (нині Хорватія) народився Вільгельм Габсбург (Василь Вишиваний), нащадок королівської династії Габсбургів, ерцгерцог, якого вважали претендентом на гетьманську булаву, політик, дипломат, поет, полковник Легіону Українських Січових Стрільців та Армії УНР.
 
Вільгельм Франц Габсбург – Лотарингський, син ерц-герцога і тосканської принцеси, по волі Господній усе життя присвятив землі, де провів своє безтурботне дитинство, землі України.
Ще підлітком він мандрував інкогніто гуцульськими селами,
зачаровувася мелодійністю українських пісень, смаком української кухні, пейзажами мальовничих Карпат. Вже малим принц навчився говорити українською і віддавав їй перевагу перед рідними німецькою та італійською мовами.З захопленням  читав Історію України-Руси Грушевського, мініатюри Стефаника, поезії Шевченка, прозу Франка . Українці  називали  хлопця романтично Красним  Принцем. І на думку історіографів, романтичне ставлення до України у молодого Габсбурга не обійшлося без україночки. Та історія замовчує цей факт.
З початком першої світової, Віллі – Василь Габсбург- Вишиваний  починає свою військову кар'єру і проходить шлях від командира укранської сотні до одного з керівників ОУН – УПА. Коновалець і Мельник всерйоз розглядали принца Вишиваного в якості претендента на український престол. А він в той же час випускав у Відні газету "Соборна Україна", чим заслужив повагу як серед пересічних галичан і полісян, так і серед європейського естеблішменту тих часів.
Принц також був чудовим поетом. Його збірку "Минають дні" можна і сьогодні знайти у наукових бібліотеках  наших  міст.
Та долі судилося, щоб принц помер як мученик. Органи НКВД викрали  його з Відня, який у 1947 році частково перебував під наглядом радянських військ, і перевезли Габсбурга до київської Лук'ян
івки, де у серпні 1948 року принц помер від туберкульозу.
На жаль, не зважаючи на те, що Вишиваний не раз закохувався, він так і не одружився. І нащадків теж на жаль не дочекавсь.
Проте, ту свободу, яку ми виборюємо зараз, він для нас і наших дітей виборював все життя.
                                                           



середа, 5 лютого 2020 р.

Читання відіграє велику роль у житті дітей, набагато більшу ,ніж у житті дорослих. Книга, прочитана в дитинстві, залишається в пам`яті майже на все життя.
Працівники дитячого сектору КЗ "Ходорівська міська публічна бібліотека" прагнуть одного - щоби наша бібліотека стала для юних читачів територією дитинства.🙂
Сьогодні учні 2-А та 3-Б класів ЗЗСО І-ІІІ ст.№1 (вчителі Г.В.Бербеца та І.Я. Кобрин) взяли участь у проведенні Всесвітнього дня читання вголос.
Щиро дякуємо нашим гостям!!!😀