середа, 8 липня 2020 р.

Ми гадаємо, що в світі все просто. Але це зовсім не так. Письменник, лауреат Шевченківської премії Мирослав Дочинець сповідує кредо свого вчителя Григорія Сковороди - з видимого пізнавати невидиме☝️. Щоби наблизитись до людського образу, який залишається для нас найбільшою таємницею. Неосяжним словом проникнути у Всесвіт душі.
"Світло семи днів" – це маленькі історії про велике, значуще, вічне👍. Це - наближення до істин, огорнутих у живе слово, які не просто щось виражають, а направду вражають. Це - спроба в хаосі життя пізнати заповідану нам радість😊. Це - наповнення світлом наших днів і трудів, нашого тривку в цьому незбагненному світі.🌍
Книжка📖 складається з невеличких незв’язаних між собою історій, які можна прочитати за декілька хвилин😉. Але після тієї чи іншої історії захочеться зупинитися, щоб обдумати її або навіть ще раз перечитати🤔.
"Світло семи днів" – це повчальні історії, які колись в дитинстві розповідали батьки👨‍👩‍👧‍👦, навчаючи, що таке добро, а що зло. І якщо ви, не дай Боже забули, то дайте собі можливість звільнити розум від щоденних турбот і насолоджуйтесь😉
Проводьте свій вільний час з книгою
"Англійський пацієнт" — найвідоміший роман канадського письменника Майкла Ондатже — є одночасно і щемливою історією трагічного кохання💑 на тлі Другої світової війни, і книжкою📖, яка приголомшує глибиною філософських роздумів.
У напівзруйнованій віллі🏡 у Флоренції доля зведе чотирьох: колишнього крадія🔫, а тепер героя війни Караваджо, сапера Кіпа💣, канадську сестру милосердя Хану👩 і її безіменного, обгорілого до кісток останнього підопічного — англійського пацієнта👤.
Як і за Середньовіччя, італійські монастирі💒 вціліли і зберегли безцінні фрески, бо були неприступні... Англійський пацієнт веде щоденник📒 поміж рядків Геродота... У лівійській печері кудись пливуть фігури доісторичних плавців🏊, а на стіні будинку в Хіросімі - тінь заживо спаленої людини...😮
Після усіх побачених жахіть і смертей, після душевних мук і фізичних тортур, пережитих за цю війну, вони не втратили здатності кохати💖. Можливо, саме кохання і пам’ять про нього дають їм сили жити далі😉.
Роман нагороджений Букерівською премією, а також найвищою літературною відзнакою Канади — Премією генерал-губернатора.👏
Твір був з успіхом екранізований 1996 року й отримав дев’ять "Оскарів" із дванадцяти номінацій.
Проводьте свій вільний час з книгою

Працівники КЗ «Ходорівська міська публічна бібліотека» щиро вдячні завідуючій науково-методичним відділом Львівської обласної бібліотеки для дітей Любов Сташко за можливість долучитися до відеозустрічі з циклу «Методист – онлайн» на платформі Zoom .
Пані Олена Кремньова - провідний бібліотекар, проектна менеджерка відділу проектної діяльності та реклами Львівської обласної бібліотеки для дітей провела майстер клас по відеомонтажу на прикладі програми Windows Movie Make .
Було дуже цікаво! Чекаємо продовження …🙂
Володимир Лис – автор, який створює історії та долі людей. Людей, які близькі серцю, простих українців, селян. Тим самим зароджує у свого читача зерно любові до України💙💛.
"Століття Якова" - найкращий роман десятиріччя; короноване слово, яке вразило літературну Україну!👏
Книга📖 — своєрідний епос-біографія одного поліського українця, який за свій столітній вік пережив п’ять держав. Доживши до держави Україна, він опинився перед лицем і родинної, і національної драми, яка була запрограмована катастрофами XX століття.
Остання мрія Якова – зустріти своє століття в колі родини👪. А ще отримати прощення за гріхи, які скоїв за життя. А потім, як і кожна людина заплатив за свою помилку – вічним душевним болем😐. Хоча, незважаючи ні на що, він залишився людиною, яка завжди готова допомогти ближньому👍.
В юні роки Яків покохав, але зазнав болю, бо був іграшкою для коханої, яка зрадила його почуття, розбила серце💔. І це кохання мало вплив на все його життя. Та він навчився любити і порятував своєю любов’ю душу Зосі - коханої жінки👩, яка зневажала себе, впала на самісіньке дно, але знайшла в собі сили перекреслити минуле: стати доброю матір’ю, дружиною та невісткою. Прагнув порятувати життя своїм рідним та відчути, що таке щастя😊. Зрештою Господь почув молитву Якова: він помре зі спокійною душею та не на самоті...
У 2016 році за романом Студією 1+1 знято однойменний серіал🎥 "Століття Якова".
Проводьте свій вільний час з книгою
Франсуаза Саган - французька письменниця, драматург. Справжнє прізвище - Куаре. Свій псевдонім взяла з роману Марселя Пруста "У пошуках втраченого часу". Її творчий багаж становить понад 40 книг📖. Багато творів були екранізовані🎥.
У психологічних повістях Саган звучать туга за щирими глибокими почуттями, співчуття і ніжність до героїв👥 її творів.
"Bonjour, печале!" — перша повість письменниці, написана ще у підлітковому віці, стала бестселером і зробила письменницю знаменитою. Головна героїня – юна Сесіль👱, яка по-своєму розуміє, що таке Добро і Зло. Вона легковажить не тільки почуттями, а й долями близьких їй людей.
У повісті "Чи любите ви Брамса?" — здавалося б, класичний трикутник🔺 — жінка і двоє чоловіків. Однак вибір, який роблять вони, фатальний для кожного…😐
В обох творах – герої самі не знають, чого хочуть. Вони знають, які будуть наслідки їхніх слів і вчинків, але їхнє прагнення – заплутати стосунки до нескінченності🔁. Дуже швидко приходить враження, що такого вже давно немає, що це часи Луї де Фюнеса😉.
Повість "про Брамса" цікавіша тим, що закінчується несподівано. Вона – підтвердження того, що коханням💑 неможливо керувати, хай що б ти придумав розумнішого і кращого. До того ж, ще одне підтвердження думки, що потрібно щось втратити (або уявити, що втратив), щоб зрозуміти, як сильно ти це цінуєш або любиш...💞
Проводьте свій вільний час з книгою
"Знахар" — роман польського письменника Тадеуша Доленга-Мостовича 1937 року, в якому зображено трагічне життя геніального хірурга Рафала Вільчура.
Довоєнна Польща. Родинна трагедія змінює все життя хірурга Рафала😩. Від нього йде кохана дружина, забравши із собою маленьку доньку. Того ж таки дня професор Вільчур опиняється на вулиці, де волоцюги побачивши у нього велику суму грошей💸, вивозять його за місто і, вдаривши по голові, покидають непритомного. Отямившись, Вільчур не пам’ятає, хто він і де живе. Так починаються довгі роки його поневірянь… 😥
Проте доля усміхається йому. Уже під іменем Антонія Косиби він знаходить притулок у сім’ї мельника👪, де рятує від каліцтва молодшого сина господаря і стає членом родини. Відтоді про знахаря заговорили в усій околиці... 👏
У знахаря Косиби охоче лікуються не лише селяни, яким він допомагає безкоштовно, а з бідними ділиться ще й грішми чи харчами. До нього поступово звертаються й заможні пацієнти. І це, звісно, не може подобатися лікарю Павлицькому👤, до якого зголошується дедалі менше недужих. Він ретельно обмірковує свій план усунення знахаря, аж тут на допомогу йому приходить трагічний випадок. У катастрофі смертельно поранено молоду дівчину👩, колишню продавчиню з місцевої крамнички. Врятувати її може лише диво і… вміння знахаря Косиби👌. Але тому бракує хірургічних інструментів для проведення надскладної операції, котра врятує Марисі життя. Знахар вдається до злочину, а Павлицький тріумфує: нарешті він позбудеться ненависного конкурента😉.
Вперше фільм "Знахар" вийшов у 1937 році (режисер Міхал Вашинський), вдруге - у 1982 році (режисер Єжи Гоффман).
Проводьте свій вільний час з книгою
У Палаці культури м.Ходорів відбулася інформаційна година "Конституція - правовий оберег державності". Працівники КЗ "Ходорівська міська публічна бібліотека" запропонували увазі присутніх книжкову виставку, приурочену Дню Конституції України.