середа, 8 липня 2020 р.

Франсуаза Саган - французька письменниця, драматург. Справжнє прізвище - Куаре. Свій псевдонім взяла з роману Марселя Пруста "У пошуках втраченого часу". Її творчий багаж становить понад 40 книг📖. Багато творів були екранізовані🎥.
У психологічних повістях Саган звучать туга за щирими глибокими почуттями, співчуття і ніжність до героїв👥 її творів.
"Bonjour, печале!" — перша повість письменниці, написана ще у підлітковому віці, стала бестселером і зробила письменницю знаменитою. Головна героїня – юна Сесіль👱, яка по-своєму розуміє, що таке Добро і Зло. Вона легковажить не тільки почуттями, а й долями близьких їй людей.
У повісті "Чи любите ви Брамса?" — здавалося б, класичний трикутник🔺 — жінка і двоє чоловіків. Однак вибір, який роблять вони, фатальний для кожного…😐
В обох творах – герої самі не знають, чого хочуть. Вони знають, які будуть наслідки їхніх слів і вчинків, але їхнє прагнення – заплутати стосунки до нескінченності🔁. Дуже швидко приходить враження, що такого вже давно немає, що це часи Луї де Фюнеса😉.
Повість "про Брамса" цікавіша тим, що закінчується несподівано. Вона – підтвердження того, що коханням💑 неможливо керувати, хай що б ти придумав розумнішого і кращого. До того ж, ще одне підтвердження думки, що потрібно щось втратити (або уявити, що втратив), щоб зрозуміти, як сильно ти це цінуєш або любиш...💞
Проводьте свій вільний час з книгою

Немає коментарів:

Дописати коментар