вівторок, 26 травня 2020 р.

Шановні маленькі читачі 🥰🥰🥰та їх батьки,👨‍👩‍👧‍👦 @nova.poshta.official в партнерстві з @foundDZ в рамках акції «100000 книжок для сільських бібліотек» подарувала КЗ «Ходорівська міська публічна бібліотека» яскраві та цікаві книги – казки з ілюстраціями українських художників. Приходьте до бібліотеки після закінчення карантину – книги📚📕📗📘 вже чекають на наших маленьких відвідувачів.
Щиро дякуємо організаторам та співорганізаторам проекту, що продовжуєте, незважаючи ні на що, турбуватися про розвиток дітей. Особливо дітей, що зростають у невеликих населених пунктах – селах і селищах.
Дякуємо, що у цей непростий час Ви підтримаєте маленьких відвідувачів нашого закладу та їхніх батьків. Адже гарні книги завжди покращують дозвілля дітей та додають позитив у їхнє життя.
Всі книги мають доповнену реальність. Якщо родина має смартфон, дитина може скористатися інструкцією на звороті книги і оживити казку за допомогою спеціального мобільного додатку.












#КнигуХочешПочитати#
Не забудь після карантину у КЗ"Ходорівська міська публічна бібліотека" завітати
"Фелікс Австрія" – другий роман української письменниці, перекладачки та публіцистки Софії Андрухович (дочки письменника Юрія Андруховича), який вперше побачив світ 2⃣0⃣1⃣4⃣ року. Книжка стала справжнім бестселером в Україні.
Твір перекладено німецькою, польською, чеською, угорською, хорватською, французькою мовами; книжка📖 стала лауреатом багатьох українських та закордонних премій та отримала чимало відзнак та нагород🏆.
Станіславів кінця ХІХ – початку ХХ століття. Звичайне місто на кресах "щасливої Австрії"🌇, в якому живуть, страждають, нероздільно закохуються, захоплюються наукою і шарлатанськими виступами всесвітньо знаних ілюзіоністів, розважаються на балах і карнавалах🎉, ходять на шпацер і ховають таємниці у різьблених комодах. І на тлі епохи, яка для нащадків щораз більше обростатиме міфами про ідеальне життя, – долі двох жінок👩, що переплелися так тісно, як стовбури дерев – у нерозривному зв’язку🔁, який не дає ні жити, ні дихати, ні залишитися, ні піти.
Екранізовано у 2⃣0⃣2⃣0⃣ році! За книжкою "Фелікс Австрія" знято🎥 повнометражний фільм "Віддана", який стартував в українському прокаті з 1⃣6⃣ січня.
Проводьте свій вільний час з книгою
#КнигуХочешПочитати#
Не забудь після карантину у КЗ"Ходорівська міська публічна бібліотека" завітати
Мирослав Дочинець - це великий автор, творами якого зачитуються багато людей. Працює в філософсько-психологічному напрямку. Його книги📚 стають бестселерами не тільки в Україні, але й за кордоном.
"Криничар" - кілька разів закільцьована історія хлопчика-сироти👦, котрий народився у XVIII столітті й попри несприятливі умови став блискучим майстром (копав криниці), другом собак🐶, знавцем тогочасної науки, добрим та великодушним багатієм💰, меценатом рідного міста і взагалі супергероєм у всіх можливих сферах, а тепер оповідає про все це у власному щоденнику📖.
"Читаєш цю книжку – і наче заживаєш вітаміни для розуму і душі😊. Це не тільки своєрідний посібник життєвого успіху, але й проникливий інструмент народження самосвідомості" , - зауважив відомий письменник-дисидент Ігор Калинець.
Криничар узяв від землі силу💪, а від Неба духовність😇 і навчає цьому людей, рішуче міняє їх, а з ними й довколишній світ. Своїм життям він відкриває читачеві дві найголовніші принади – свободу від страху і свободу від злиднів. До того ж, ділиться секретами "робити" гроші💵 і мудро розпоряджатися ними. Просто і навдивовижу переконливо. І без містики😉.
Проводьте свій вільний час з книгою
#я_мене_мені_навколо
22 травня - день перепоховання Тараса Шевченка у Каневі.
Помер 47-річний український поет у Санкт-Петербурзі, там його спочатку і поховали. Але і друзі Тараса Григоровича, і численні шанувальники його творчості знали про палке бажання поета бути похованим згідно з його «Заповітом», написаним ще в 1845 році, на рідній землі – «Як умру, то поховайте мене на могилі серед степу широкого на Вкраїні милій...».
Після того, як п’ятдесят вісім днів прах Шевченка перебував у Петербурзі, його домовину, за клопотанням Михайла Лазаревського, було перевезено в Україну й перепоховано на Чернечій горі біля Канева. Труну спочатку привезли до Києва, де з поетом могли попрощатися усі охочі. З Києва 20 травня 1861 року останки Кобзаря на пароплаві "Кременчук" перевезли до Канева. Дві доби домовина перебувала в Успенському соборі, а 22 травня, після відслуженої в церкві панахиди, прах віднесли на Чернечу гору.
Влітку 1884 року на Таросовій горі збудували перший народний музей – "Тарасову світлицю", а на могилі встановили чавунний пам’ятник-хрест .
У серпні 1925 року було створено Канівський державний музей-заповідник "Могила Т. Г. Шевченка"; бронзовий монумент поетові споруджено у 1939 році.
Флешмоб #Домашні_улюбленці_на_карантині 🐱🐶🐹🐦
Долучайтеся!!! 😉 Чекаємо на фото ваших домашніх улюбленців🙂




Світлина від Бібліотеки Для Дорослих Ходорів.
Увага!!! Це дуже цікаво!
КЗ «Ходорівська міська публічна бібліотека» розпочинає краєзнавчий проект #Стара_фотографія_розповідає.
Ходорівський хокейний клуб «Авангард» («Цукровик»)
Так, у м. Ходорові в повоєнні роки діяла хокейна команда. Хокейну дружину організував любитель ігрових видів спорту вчитель Лев Михайлович Кудлик.
До складу команди «Цукровик» входили: В. Бурдяк, В. Михлик, Р. Савчин, Я. Чечіль, І. Дубаневич, Є. Сонсядик, І. Вовчак. Всі вони на цьому фото (зліва направо). Знімок зроблено в Дрогобичі в парку ім. Васильєва 1954 року. Тоді команда стала срібним призером на першості з хокею тодішньої Дрогобицької області.
Цю рідкісну й раритетну світлину віднайшов і опублікував ходорівчанин, фотохудожник Володимир Олеськів. У його колекції ще чимало раритетних і пам’ятних світлин м. Ходорова та його жителів.
Тренувалася хокейна команда на ходорівському озері. До її складу входило 7 гравців. Вона проіснувала років з п’ять. Первісна назва її була «Авангард», а потім, коли вже Ходорів належав до Львівської області, змінили на «Цукровик».
Ходорівчани проводили запеклі хокейні спаринги із командами Самбора, Дрогобича, Стрия, Миколаєва, Добротвора, Борислава, Львова.
Чекаємо на ваші коментарі!
Приносьте цікаві старі світлини до нашої бібліотеки 🙂після карантину🙂! Пізнаваймо історію нашого міста разом!!!
#КнигуХочешПочитати#
Не забудь після карантину у КЗ"Ходорівська міська публічна бібліотека" завітати
Дебютний роман "Капітан Смуток" Сергія Мартинюка, лідера відомого українського гурту🎸 "Фіолет"🎶,— незвична, заворожуюча книга📖 про дитинство 9⃣0⃣-х років...
Оповідач історії, який не вимовить протягом твору жодного слова, вирушає зі своїм єдиним другом👤, котрий має дивне прізвисько невідомого походження — Пі😎, в мандри Україною💙💛. На цьому шляху героїв чекатимуть зустрічі з придорожніми повіями, підступними волоцюгами, ображеними на світ художниками🎨, щойно посталими та згаслими зірками рок-н-роллу, матеріалізованими примарами минулого та містичними👾 зблисками майбутнього.
Нічні трамвайні мандрівки🚦 з казковими красунями, пилюка незвіданих шляхів автостопу, розбиті обличчя й душі, колишні жінки, первістки, пам’ять і забуття, любов💞 та ненависть, минуле й майбутнє, слово… мовчання, бунт і смиренність…
Загадкова мета вестиме героїв химерними лабіринтами🔀 їхніх власних сподівань, страхів та ілюзій, а справжній сенс цієї мандрівки вони осягнуть лише наприкінці дороги, що сама — наче заново прожите життя.
Різні світи, долі й усвідомлення, ніби нитки міфічних мойр, сплітаються у єдину історію з ліричною назвою — "Капітан Смуток"😉.
Проводьте свій вільний час з книгою
#КнигуХочешПочитати#
Не забудь після карантину у КЗ"Ходорівська міська публічна бібліотека" завітати
Василь Шкляр - один із найвідоміших сучасних українських письменників, який вважається "батьком українського бестселера"👍.
"Ключ" – це перший твір письменника після тривалої десятилітньої паузи. Роман писався в 1⃣9⃣9⃣8⃣ році, після того як автор попав в реанімацію зі смертельним діагнозом😰, проте вижив і після місяця в реанімації, ще в лікарні🏥 почав писати книгу📖, яка зразу ж здобула популярність в українського читача. Та краще, аніж історія створення "Ключа", може бути тільки сюжет твору😉.
В центрі уваги опиняється журналіст і філолог📝 Андрій Крайній. Він шукає собі помешкання і начебто знаходить доволі привабливий варіант. На вулиці Рогнідинська зовсім незнайомий чоловік👨 пропонує хлопцеві орендувати таку собі квартиру №1⃣3⃣. Головний герой заселяється в помешкання і все наче добре, та незнайомець не приходить за квартплатою. Що сталося Збіг обставин Власне, Андрій стає на шлях до пошуку "Ключа" або ключів🔐, оскільки в романі їх два. Перший - ключ до загадки дивної квартири, другий - до серця💘 коханої жінки Сани👩, з якою хлопець познайомився під час розслідування.
Детективна історія приводить героїв прямісінько в пастку підступних злодіїв. Як вийти з безвихідної ситуації Читайте в книзі😊😉.
Проводьте свій вільний час з книгою
#КнигуХочешПочитати#
Не забудь після карантину у КЗ"Ходорівська міська публічна бібліотека" завітати
Українського письменника Сергія Жадана, певною мірою, можна назвати голосом Сходу💙💛. Правдивим, болючим, відвертим. Але чи вдалося йому сказати книгою📖 “Інтернат” про важливе достатньо голосно – вирішувати читачам.
Війна завжди приходить несподівано. Просто посеред розумієш, що чуєш звук пострілів та бачиш вогонь у вікні, і звичний хід днів безповоротно порушується😦.
Події роману відбуваються у січні 2⃣0⃣1⃣5⃣ року на Донбасі. Головний герой Паша👦, вчитель однієї зі шкіл, спостерігає, як лінія фронту неухильно наближається до його дому. І він змушений цю лінію перетнути. А щоб повернутись назад йому потрібно визначитись, на чиєму боці його дім🏡.
Роман-дорога – триденне блукання між згарищ🔥, спроба дістатися додому. Головний герой їде до міста забрати з інтернату свого племінника, куди того віддала його сестра-близнючка. Малого👴 він знає від народження, але не бачив роками. Та й забрати його варто було раніше, а тепер тягнути нема куди: по-перше, несила терпіти сварки з батьком, який наполягає на поверненні онука додому; по-друге, робота в Паші зупинилася через неспокій та людей у камуфляжі😔; по-третє, батько каже, що в місті стає геть скрутно. Чоловік вирушає у триденну дорогу👣: до міста по малого, а потім – додому. 3⃣ дні на те, щоб вижити і змінити свій світогляд.
Це не роман-епопея, яка покликана стати панорамою того, що відбувається на Сході України💙💛. Це локальна історія одного звичайного шкільного вчителя — його прагнень, мотивації та цілей перед небезпекою, коли за лічені години може помінятися історія і твоє місце в ній💭.
Проводьте свій вільний час з книгою