вівторок, 26 травня 2020 р.

#КнигуХочешПочитати#
Не забудь після карантину у КЗ"Ходорівська міська публічна бібліотека" завітати
Українського письменника Сергія Жадана, певною мірою, можна назвати голосом Сходу💙💛. Правдивим, болючим, відвертим. Але чи вдалося йому сказати книгою📖 “Інтернат” про важливе достатньо голосно – вирішувати читачам.
Війна завжди приходить несподівано. Просто посеред розумієш, що чуєш звук пострілів та бачиш вогонь у вікні, і звичний хід днів безповоротно порушується😦.
Події роману відбуваються у січні 2⃣0⃣1⃣5⃣ року на Донбасі. Головний герой Паша👦, вчитель однієї зі шкіл, спостерігає, як лінія фронту неухильно наближається до його дому. І він змушений цю лінію перетнути. А щоб повернутись назад йому потрібно визначитись, на чиєму боці його дім🏡.
Роман-дорога – триденне блукання між згарищ🔥, спроба дістатися додому. Головний герой їде до міста забрати з інтернату свого племінника, куди того віддала його сестра-близнючка. Малого👴 він знає від народження, але не бачив роками. Та й забрати його варто було раніше, а тепер тягнути нема куди: по-перше, несила терпіти сварки з батьком, який наполягає на поверненні онука додому; по-друге, робота в Паші зупинилася через неспокій та людей у камуфляжі😔; по-третє, батько каже, що в місті стає геть скрутно. Чоловік вирушає у триденну дорогу👣: до міста по малого, а потім – додому. 3⃣ дні на те, щоб вижити і змінити свій світогляд.
Це не роман-епопея, яка покликана стати панорамою того, що відбувається на Сході України💙💛. Це локальна історія одного звичайного шкільного вчителя — його прагнень, мотивації та цілей перед небезпекою, коли за лічені години може помінятися історія і твоє місце в ній💭.
Проводьте свій вільний час з книгою

Немає коментарів:

Дописати коментар