вівторок, 26 травня 2020 р.

Увага!!! Це дуже цікаво!
КЗ «Ходорівська міська публічна бібліотека» розпочинає краєзнавчий проект #Стара_фотографія_розповідає.
Ходорівський хокейний клуб «Авангард» («Цукровик»)
Так, у м. Ходорові в повоєнні роки діяла хокейна команда. Хокейну дружину організував любитель ігрових видів спорту вчитель Лев Михайлович Кудлик.
До складу команди «Цукровик» входили: В. Бурдяк, В. Михлик, Р. Савчин, Я. Чечіль, І. Дубаневич, Є. Сонсядик, І. Вовчак. Всі вони на цьому фото (зліва направо). Знімок зроблено в Дрогобичі в парку ім. Васильєва 1954 року. Тоді команда стала срібним призером на першості з хокею тодішньої Дрогобицької області.
Цю рідкісну й раритетну світлину віднайшов і опублікував ходорівчанин, фотохудожник Володимир Олеськів. У його колекції ще чимало раритетних і пам’ятних світлин м. Ходорова та його жителів.
Тренувалася хокейна команда на ходорівському озері. До її складу входило 7 гравців. Вона проіснувала років з п’ять. Первісна назва її була «Авангард», а потім, коли вже Ходорів належав до Львівської області, змінили на «Цукровик».
Ходорівчани проводили запеклі хокейні спаринги із командами Самбора, Дрогобича, Стрия, Миколаєва, Добротвора, Борислава, Львова.
Чекаємо на ваші коментарі!
Приносьте цікаві старі світлини до нашої бібліотеки 🙂після карантину🙂! Пізнаваймо історію нашого міста разом!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар