четвер, 25 червня 2020 р.

Книга📖 "Теплі історії з корицею" – квиток до справжнього щастя, що пронизує тебе з голови до п’ят, як тільки ти відкриєш першу сторінку цієї чарівної повісті.
Письменниця Юлія Смаль пропонує насолодитися справжньою сімейною гармонією разом з головною героїнею👧, яка кожного дня радує своїх близьких приготовленими ароматними стравами🍰 та обожнює придумувати красиві історії про кохання, вкладаючи в них свої мрії.
Цю книгу📖 можна було б назвати утопічною, але вона змушує замислитися над тим, що в щасті немає нічого складного👉 – воно будується на щирості, взаєморозумінні та прагненні робити своє життя святом завдяки різноманітним традиціям.
Повість "Теплі історії з корицею" схожа на строкате полотно, зіткане з різнокольорових клаптиків тканини😊. Ці клаптики являють собою окремі історії, які вигадує фантазія головної героїні😉. Деякі з них взяті з життя, інші продиктовані романтичними мріями.
Ця оригінальна історія не залишить байдужими навіть найвибагливіших гурманів – емоційна складова тут поєднана з вишуканими кулінарними нотками. У книзі кориця виступає символом затишку та домашньої випічки🍩, тому можна "відчути" її присмак на кожній сторінці, смакуючи з персонажами домашню випічку з кавою або запечені яблука.
Проводьте свій вільний час з книгою



Володимир Вакуленко-К разом з Лилією Сало та 2 іншими особами.
виготовляти україномовну продукцію. Сьогодні це книга авторки Наталія Бонь "Морозиво в кишені". Хоча б так. Книги йдуть на Харківську, Київську та Слов'янську спеціалізовані школи, на превеликий жаль ми не можемо забезпечити всі спецшколи України. Фінансування таких книг йде лише від вас. Витрати на матеріал і роботу не з дешевих, готова книга для дітей з частковою або повною втратою зору, коштує не менше 400₴. Хоча і звичайна дитяча книга не з дешевих – раніше були хоч якісь пільги, зараз щастить одиницям, та й то іноземні вкладення. От як другий проект, яким я паралельно з цим займаюсь (поки що не маю права розголошувати), там спонсори іноземні організації тож я нікого з вас не турбуватиму. Так от ми хотіли б і цю книгу перевидати (Бл. 30 текстів йтимуть в доповнення зовсім нові), але поки що на нашому рахунку лише 50₴  Я не розповідатиму про свою волонтерську діяльність – на допомогу відгукуюсь постійно, щоправда лише там, де впевнений в правдивости. Я живу за Законами карми – добро повертається завжди неочікувано! Реалізовані проекти ви вже бачили – це за рахунком вже 6-й проект із серії «Зірки на долонях». Отже, велике прохання допомоги, хоча б на невеликий тираж. Рахунки вказані нижче. Долучайтеся, не будьте байдужими і до Вас добро повернеться. І головне. Слабких авторів до проекту не долучаю, тому книги з проекту "Зірки на долонях" цікаві всім!
Отже, для зручності № моєї картки: 4149499100021243,
або повні реквізити:
Рахунок отримувача:
29244825509100
Банк отримувача:
АТ КБ «ПРИВАТБАНК» Київ, Україна
ЄДРПОУ отримувача:
14360570
ЄДРПОУ банку:
14360570
МФО банку:
305299
IBAN
UA453052990000026201678402315
Призначення платежу: Безповоротна благодійна допомога
або безпосередньо напряму на рахунок ГО, яке займається, зокрема і видавництвами:
Отримувач: ГО ХЦРМІ «Право вибору»
Код за ЄРДПОУ: 26202439
Банк отримувача: ХАРКIВ.ГРУ ПАТ КБ"ПРИВАТБАНК",М.ХАРКIВ
Поточний рахунок –UA093515330000026005060710730
Призначення платежу: Безповоротна благодійна допомога
Любі наші читачі, пропонуємо вашій увазі 💁‍♂️НОВИНКИ 🙂 КЗ "Ходорівська міська публічна бібліотека".
Нетерпляче чекаємо закінчення карантину і стабілізації ситуації у нашій країні, щоб Ви мали можливість насолодитися цією чудовою літературою!🙂









#бібліотечна_універсалка
ЦІКАВО ЗНАТИ, ЩО ...
📌Книга рекордів України вийшла з друку у 2002 році. Її автор – Георгій Маценко – зумів зібрати багато звичайних і незвичайних, але цікавих і дивовижних фактів про все "най-най" в Україні. То ж цікаво дізнатись, що:
🔍 Найменша (не тільки в Україні. а й ) у світі книга - надмініатюрна книжка "Кобзар", створена українським майстром Миколою Сядристим, її площа – 0,6 кв.мм.
✔️ Найважчий стародрук.📚 В експозиції Державного музею книги і друкарства у Києві можна побачити "Євангеліє", видруковане в 1689 році форматом 64х40х11 см. Книга має 620 сторінок, позолочену оправу з карбованими накладними клеймами на золотому тлі. Вона важить 21,5 кг.🧐
На території України найдавнішою була бібліотека Ярослава Мудрого – перша бібліотека Київської Русі. Час її заснування невідомий. Уперше про неї згадується у 1037 році.
📌Найстаріша діюча бібліотека – наукова бібліотека Львівського національного університету імені Івана Франка, заснована у 1608 році при колегії єзуїтів.
Про небезпеку соціальних мереж💻 і вічну проблему непорозумінь між поколіннями у своєму дебютному, соціальному детективі "Тенета" розповідає молодий кременецький письменник Віктор Янкевич. Книгу📖 написано на основі реальних подій.
У цьому метушливому, багатоликому, перенасиченому подіями світі🌍 людина мала б прагнути усамітнення, а вона страждає від... самоти😞. Нікому не хочеться занурюватися в чиїсь проблеми, ніхто не візьме на себе й краплинки чийогось болю. Як було б добре, аби з одного боку — ніхто нікого ні за яких умов "не діставав, не ліз повчаннями в душу"👍. З другого — ніхто не вибивався б із чітко зорганізованої шеренги "правильних" людей. А "неправильні" чомусь хочуть померти😔. Тобто, відчайдушно прагнуть, аби їх почули чи бодай помітили, й шукають спасіння в інтернеті...😟 А там раптом з’являється подруга. Всерозуміюча. Вірна до останку...
У книзі📖 дві сюжетні лінії, що розповідають, як основні дійові особи вирішують згадані проблеми. Одна героїня👩, умовно, це Іра із Тернополя. На її прикладі можна прослідкувати те, до чого може призвести байдужість близьких і знайомих, коли виникають проблеми молодої людини. Друга героїня👧 – це реальна київська журналістка Рая, яка не залишилась осторонь проблеми, збирала матеріали про інтернет-негідників👍.
Автор рекомендує прочитати книгу "Тенета" молоді від 1⃣7⃣-1⃣8⃣ років та дорослим, бо ж у кожного є діти чи внуки.
Цей детектив, начебто, не для слабкодухих, але саме їх може порятувати.
Проводьте свій вільний час з книгою
Сьогодні жінкам постійно доводиться перебувати у стресових умовах, коли їхня кар’єра й сім’я — на різних шальках терезів😒. Якою ж має бути справжня рівність Відповіді на ці питання можна знайти у книзі📖 "Між двох вогнів" Анни-Марі Слотер – американської аналітикині📊 з питань зовнішньої політики, дослідниці сфери публічного права й міжнародних відносин.
Авторка досліджує, як потрібно змінити культуру трудових відносин, соціальну та державну політику, а також пояснює, чому питання балансу між роботою й особистим життям — болісна тема як для жінок, так і чоловіків👍.
Анна-Марі - працююча мама з двома дітками👭. І працювала вона в Держдепартаменті США. З часом перед нею постало питання, що обрати: роботу, яку вона любить чи родину та дітей Вона зробила вибір на користь родини👪. І в книзі описує свій досвід і досвід інших американок, що знаходяться в подібній ситуації - між двох вогнів🔥.
Авторка детально, майже як політик, аналізує чому жінки не можуть "мати все"😕. Чому досі в суспільстві існує стереотип, що лише жінки можуть добре виховувати дітей та робити хатню роботу Чому роботу по дому оцінюють і цінують на рівні з роботою прибиральниць
В книзі📖 також зачіпається питання гендерної рівності👦👧, питання права на усиновлення та виховання батьками в одностатевих парах. А також звучать відповіді, які допоможуть жінкам дійсно мати все – робити кар’єру і залишатися лагідними матусями😉.
Проводьте свій вільний час з книгою











Ходорівська земля багата на талановитих людей, які відкривають нове бачення світу, що оточує нас, та допомагають насолоджуватися його яскравими барвами.
Картини п. Романа Яворського знаходяться у приватних колекціонерів Австралії, США, Англії, Німеччини, Чехії, Італії, Іспанії.
Ми, КЗ «Ходорівська міська публічна бібліотека», мали чудову нагоду побувати в гостях та поспілкувалися з народним майстром України, художником-живописцем – Романом Дмитровичем Яворським.
Було дуже приємно вести бесіду з такою світлою, інтелігентною і напрочуд цікавою людиною.
З 1948 по 1990 роки п. Роман працював на підприємствах нашого міста, в державних установах, на виборних посадах. З 1975 по 1980 роки обіймав посаду голови виконавчого комітету Ходорівської міської ради.
Вийшовши на пенсію в 1990 році, Роман Дмитрович з головою поринув у творчість – взявся за створення художніх полотен. 🎨З-під пензля Романа Яворського виходили пейзажі, портрети, картини на релігійну тематику.
За 29 років творчої діяльності Роман Дмитрович створив багато полотен, які дарував школам, музеям , Церквам.
Дуже приємно, що у нас є такі унікальні люди як Роман Яворський, які своїм прикладом показують, що попри «делікатний вік» можна натхненно і продуктивно працювати і тим приносити радість і творчу насолоду іншим ❗️❗️❗️

середа, 17 червня 2020 р.

Чи вірити у казки, коли надворі ХХІ століття Коли ти розлучена? Коли сама із двома дітьми? Коли "зашиваєшся" на роботі? Коли залякує колишній чоловік і на додачу до всього вляпалась у кримінальну історію Звичайно, ніА що натомість? Натомість не зраджувати своїм принципам, йти вперед попри труднощі і проблеми, вірити у себе, сміятись над собою, допомагати іншим👍. Саме так і намагається робити Леся - головна героїня роману чернівецької письменниці Анни Тарнави.
Книга📖 "Дванадцять місяців" – це звичайна життєва історія середньостатистичної жінки👩 з усіма турботами, які знайомі більшості з нас – побутовими дрібницями та вихованням дітей👶, робочими буднями, що викрадають вільні моменти життя, сварками і конфліктами, їхніми наслідками.
Роман розгортає перед нами рік, взятий з життя Лесі, з усіма злетами і падіннями, маленькими перемогами і розчаруваннями. Кожен прожитий день змінює жінку, додаючи їй рішучості, мудрості й досвіду, змушуючи здійснювати роботу над помилками та прислухатися до свого серця👏.
Харизматичний образ головної героїні та її нелегка доля у динамічній і захоплюючій книзі📖 "Дванадцять місяців" не залишать байдужими, навчать моральній стійкості, відчайдушному виклику труднощам👊, вмінню посміхатися та йти вперед навіть якщо все навколо руйнується😉.
Проводьте свій вільний час з книгою
#бібліотечна_універсалка
📖НАЙДОРОЖЧІ КНИГИ В СВІТІ📚
Найдорожчою книгою в світі є «Лестерський кодекс» Леонардо да Вінчі, якого у 1994 році на аукціоні Christie`s придбав засновник Microsoft Білл Гейтс за $30,8 млн.🧐 Це зошит записів Леонардо да Вінчі, зроблених ним за життя в Мілані в 1506-1510 роках. Манускрипт складається з 18 аркушів паперу, списаних з обох сторін і складених таким чином, що разом вони утворили 72-сторінковий зошит. Нотатки Леонардо написані особливим чином, його власним «дзеркальним» шрифтом – прочитати їх можна тільки за допомогою дзеркала.❗️ Записи присвячені різним явищам, про природу яких розмірковував Леонардо: чому світиться Місяць, як і чому тече вода в річках, звідки беруться скам'янілості, з чого складаються мінерали і так далі. Зошит також містить велику кількість математичних розрахунків, діаграм і малюнків. «Лестерський» кодекс був названий на честь графа Лестера, який купив манускрипт в 1717 році. У 1980 році зошит у спадкоємців Лестера викупив відомий промисловець, колекціонер Арманд Хаммер. Після його смерті в 1994 році кодекс був виставлений на торги, і був придбаний засновником Microsoft Біллом Гейтсом, який періодично виставляє цю книгу в музеях.❗️❗️❗️
ІІ - «Євангеліє Генріха Лева», вартістю $12,4 млн.
ІІІ - «Бестіарій герцога Нортумберлендського», вартістю $9,6 млн .
ІV - «Птахи Америки» Джона Джеймса Одюбона, вартістю $8,8 млн.
V - «Кентерберійські оповідання» Джеффрі Чосера, вартістю $7,5 млн.
VI - Біблія Й. Гутенберга, вартістю $7,2 млн.
VII - книга Вільяма Шекспіра «Перше фоліо: комедії, хроніки і трагедії», вартістю $5,2 млн.
VIII - Книга «Про плодові дерева» Анрі Луї Дюамель дю Монсо, вартістю $4,5 млн.
IX - «Географія» («Космографія») Птоломея, вартістю $3,99 млн.
X - Європейська Біблія, вартістю $3,18 млн. За змістом майже повністю відповідає християнському Старому Заповіту. Цей примірник створений у Вавилоні в ІХ-Х століттях н.е. і є одним з найдавніших і найдорожчих рукописів на івриті.