четвер, 25 червня 2020 р.












Ходорівська земля багата на талановитих людей, які відкривають нове бачення світу, що оточує нас, та допомагають насолоджуватися його яскравими барвами.
Картини п. Романа Яворського знаходяться у приватних колекціонерів Австралії, США, Англії, Німеччини, Чехії, Італії, Іспанії.
Ми, КЗ «Ходорівська міська публічна бібліотека», мали чудову нагоду побувати в гостях та поспілкувалися з народним майстром України, художником-живописцем – Романом Дмитровичем Яворським.
Було дуже приємно вести бесіду з такою світлою, інтелігентною і напрочуд цікавою людиною.
З 1948 по 1990 роки п. Роман працював на підприємствах нашого міста, в державних установах, на виборних посадах. З 1975 по 1980 роки обіймав посаду голови виконавчого комітету Ходорівської міської ради.
Вийшовши на пенсію в 1990 році, Роман Дмитрович з головою поринув у творчість – взявся за створення художніх полотен. 🎨З-під пензля Романа Яворського виходили пейзажі, портрети, картини на релігійну тематику.
За 29 років творчої діяльності Роман Дмитрович створив багато полотен, які дарував школам, музеям , Церквам.
Дуже приємно, що у нас є такі унікальні люди як Роман Яворський, які своїм прикладом показують, що попри «делікатний вік» можна натхненно і продуктивно працювати і тим приносити радість і творчу насолоду іншим ❗️❗️❗️

Немає коментарів:

Дописати коментар