середа, 17 червня 2020 р.

Повість Марії Матіос "Черевички Божої Матері" – трагічна😔 буковинська історія червня-липня 1⃣9⃣4⃣1⃣ року, в якій і справді нема перенасичення правдою.
Головна героїня повісті – дванадцятирічна Іванка Борсук👧 – "дитина-індиго", яка страждає на "чорну хворобу" (епілепсію). Батьки Іванки зверталися до знахарки👵, вдалися бо обряду "продажу дитини", проте дівчинка так і не позбулася падучої😞. Лише москалиця Северина, яку в селі вважали відьмою😮, на якийсь час відвертає від неї хворобу, коли саджає на мурашник.
Іванка хоче знайти в лісі силу Божої Матері🙏. Всі шукають квітку папороті🌿, а вона - квітку, яка називається черевичками…
Повість Матіос написана як притча про добро і зло, про любов💞 і страх, про "своїх" і "чужих". Людина в цьому "українському Макондо" – на роздоріжжі, вона більше не знає, у що можна вірити, кому можна довіряти. Істина про Добро і Зло та здатність їх розрізнити вислизає з людських рук👐.
Історія буковинських земель – це епос про метафізичне безґрунтя🌱. Історія тут працює проти людини, вона хоче зробити людину заручником🔗. Як вижити людській душі в умовах пекла – основне питання, яке порушує перед читачем повість "Черевички Божої Матері".
Проводьте свій вільний час з книгою

Немає коментарів:

Дописати коментар