середа, 3 червня 2020 р.

#КнигуХочешПочитати#
Не забудь після карантину у КЗ"Ходорівська міська публічна бібліотека" завітати
Найбільш львівським з усіх сучасних романів про Львів😊 можна без сумніву назвати роман сучасного українського письменника Андрія Куркова “Львівська гастроль Джимі Хендрікса”, адже місто тут посідає справді важливе місце.
Твір побачив світ у 2⃣0⃣1⃣2⃣ році. Історія його створення заслуговує окремої розповіді. Річ у тім, що написати цю книгу📖 Куркова підштовхнув пропозицією сам мер міста – Андрій Садовий. Автор розповідає, що якось за кавою міський голова запитав, чи не хотів би він написати щось про Львів, щоби про місто дізналися й іноземні читачі👥. Так письменник підхопив цю ідею і почав працювати над романом.
Дві сюжетні лінії сплітаються на межі реальності та сюрреалізму. Одна з них – історія про рух хіпі, який в часи Радянської України, як каже Курков😉, мав найбільший осередок у Львові. Друга сюжетна лінія повністю вигадана – це історія про Тараса👦 та його милу Дарку👧, яка працює у валютному обміннику і завжди носить білі рукавички, бо має алергію на гроші.
У творі над сухопутним Львовом літають чайки, і в місті часом пахне морем🌊. Колишні хіпі в компанії з екс-капітаном КДБ збираються на Личаківському цвинтарі біля могили... американського рок-співака і гітариста🎶 Джимі Хендрікса. А по стародавніх вулицях міста носиться ночами старенька іномарка🚗 з людьми, жадаючими вилікуватися...
Проводьте свій вільний час з книгою

Немає коментарів:

Дописати коментар