середа, 29 квітня 2020 р.

#КнигуХочешПочитати?Не забудь після карантину у КЗ"Ходорівська міська публічна бібліотека" завітати#
Книгу корейської письменниці Хан Канг, про яку сьогодні піде мова, називають незвичною, провокуючою та навіть шокуючою😮.
"Вегетаріанка" - книжка не про м'ясо🍗 і не про відмову від нього. Хоча сюжетно і перше, і друге там присутнє, в контексті цілої книжки тема вегетаріанства виступає радше метафорою опору, що його намагається чинити героїня чи то соціуму, чи власній природі, чи всьому одразу. У романі Канг вдається до нестандартного ходу: вона не розкриває внутрішнього світу героїні👩, не створює її, а спостерігає за розвитком ситуації разом з іншими персонажами🎎 і читачем.
Кожна з трьох частин книжки📖 становить окремий завершений текст. Три частини було опубліковано у 2⃣0⃣0⃣4⃣2⃣0⃣0⃣5⃣ роках у різних літературних часописах. Під однією обкладинкою тексти було вперше опубліковано 2⃣0⃣0⃣7⃣ року, а за два роки режисер Лім У Сон зняв📹 за романом однойменний фільм.
Серед семи романів Хан Канг «Вегетаріанку» перекладено найбільшою кількістю мов. 2016 року роман було відзначено Букерівською премією.
Роман вартий уваги бодай тому, що зачіпає тему бажання, сорому і співчуття. Побіжно торкаючись теми вегетаріанства🍖, він допомагає з’ясувати межі людських можливостей: як далеко людина👤 готова зайти заради своїх переконань, чи здатна повністю порвати із тваринними🙊 інстинктами, із власним тілом, із власною природою.
Проводьте свій вільний час з книгою


Немає коментарів:

Дописати коментар