четвер, 16 квітня 2020 р.





#КнигуХочешПочитати?Не забудь після карантину у КЗ"Ходорівська міська публічна бібліотека" завітати#
Для тих, хто хоче дізнатись📢 про частинку історії нашої Батьківщини💙💛, пропоную прочитати книгу "Червоний" Андрія Кокотюхи, яка користується великою популярністю💖 серед читачів нашої бібліотеки. Втім, як й усі інші твори письменника😊.
"Червоний" - це історичний роман про події в Україні після Другої світової війни - кінець 4⃣0⃣-х років. Дія у творі розгортається на Західній Україні у час, коли там діяли українські повстанці, а також у радянських концтаборах 🔗у Сибіру. Роман складається з трьох частин, у кожній з яких оповідь ведеться від іншої особи: міліціонера, чекіста і ворога народу. Матеріалами письменнику слугували мемуари повстанців🔏, публікації📰 українських істориків та розмови💭 зі свідками тих давніх подій.
"Жанр книги📘 можна трактувати як завгодно: історико-пригодницький, історична драма, героїчна драма. Але слово "історичний" тут ключове",- наголошує автор.
Роман, який було написано за 2⃣ з половиною місяці(спочатку було створено його кінець, а потім початок😊), увійшов до довгого списку книжкової премії "Книга року ВВС-2012"👍. За тиражем в Україні "Червоний" обігнав новий роман Стівена Кінга😜.
І ще дещо... Якщо захочете пошукати🔍 щось в інтернеті про книгу, то не дивуйтесь, якщо вам "вискочить"😊 не тільки книга "Червоний", а й фільм📀. Адже, за мотивами твору у 2⃣0⃣1⃣7⃣ році режисер Заза Буадзе зняв📹 український історичний фільм - "Червоний". При бажанні - можете переглянути👀. Але з книгами не зрівняється ні один фільм...💯
Проводьте свій вільний час з книгою

Немає коментарів:

Дописати коментар