середа, 29 квітня 2020 р.

#КнигуХочешПочитати?Не забудь після карантину у КЗ"Ходорівська міська публічна бібліотека" завітати#
Думаю, що більшість із вас любить Львів🌹. А як його не любити? Це тепле, світле, затишне, я навіть би сказала, що трохи магічне місто😉. Мені воно теж подобається, але рідний Ходорів всеодно на 1⃣ місці😊.
Книгу "Аптекар" Юрія Винничука – українського письменника, поета, драматурга та літературного діяча, який живе і працює у Львові, називають львівським романом📖, адже у ній вартий окремої уваги образ Львова. Він і загадково-портовий, і сповнений красивих і страшних деталей.
Проза Винничука — це завжди інтригуюча оповідь завдяки бурхливій уяві майстра вишуканих стилізацій. Автор знову дивує тим, що "Аптекар" поєднує🔁 у собі метафоричність і гострий сюжет, не схожий на жоден попередній.
Події твору відбуваються у 1⃣6⃣4⃣6⃣1⃣6⃣4⃣8⃣ роках спочатку у Венеційській республіці, а далі — у Львові💟. Історичне тло уміло використане для захопливої гри в дійсне-недійсне, де персонажі👥 історичні сусідять з вигаданими, а їхні складні стосунки формуються у любовні трикутники🔺.
Фантазійні описи звучать як реальні, авторська вигадка відходить на другий план, змушуючи нас вірити у світ, витканий зі сну😴.
Затягують у книзі не тільки сюжетні серпантини😉. Принадну атмосферу створюють також докладні, одночасно веселі та містичні описи різноманітних знахарських і алхімічних практик або тогочасних лікарських практик💊, як на наш час, відверто химерних.
Закручувати сюжети Юрій Винничук уміє добряче😎. Інтрига та цікавість не полишать вас до останньої сторінки. Навіть там, де досвідчений любитель літератури легко вгадає наступний поворот, автору вдається зробити очевидний і не дуже оригінальний крок вишуканим або грайливо-іронічним. Таким, до прикладу, є фінал книжки😊.
Очікується, що «Аптекар» матиме продовження і стане частиною історичної серії.
Проводьте свій вільний час з книгою

Немає коментарів:

Дописати коментар